Blog

Štěňátka, štěňátka a štěňátka.

03.05.2012 00:19

Štěňátka z vrhu " A2" mají větší štěstí, než měla štěňátka z vrhu "Z". Je krásné počasí ( no, až moc vedro ) a tak mohou být od rána až do večera na zahradě. Náležitě si to užívají a už znají na zahradě každý kout a každé má své oblíbené místečko. Maminku Roxanu už ke štěňátkům nepouštím, protože se rozhodla, že už maminkou asi být nechce a jedno štěňátko mi dost ošklivým způsobem chtěla vychovat tak, že ho k vůli jedné kosti kousla do nožičky. Strašně jsem se lekla, protože pejsek naříkal a myslela jsem, že je snad po něm. Málem jsem se přizabila jak jsem za ním letěla. Ukázalo se, že malej hrdina se lekl asi víc jak já, protože mu vůbec nic nebylo. Teda skoro nic, do nožičky ho maminka trošku kousla. A tak raději už maminku nebudeme pokoušet a necháme ji v klidu. Mláďata se v pohodě obejdou i bez maminky a maminka už má taky nárok si od těch nezbedů odpočinout. Vařené maso s těstovinou je jejich nejoblíbenější jídlo a taky podle toho pěkně rostou. Granule si chroupou jen tak ze slušnosti,aby se neřeklo, ale i když to je Royal Canin, nadšený z něho tedy nejsou.

Když je večer dám domů, tak jsou tak z celého dne "urvaný", že se v obýváku válejí, jako po naprosto vyčerpávajícím dni. Žádné kočkování, žádné rvaní a tak nemusím ani tleskat, ani napomínat a jsou to prostě zlatíčka.

   

Novinky....

01.05.2012 22:29

Už mám opět volnou kapacitu na psaní, protože nám začal nový měsíc. Je šílené vedro a už aby se zase ochladilo. S dýcháním jsem na tom podobně jako buldoci. Sice nemám ani zúženou tracheu, ani prodloužené měkké patro, dokonce ani srdeční vadu nemám, ale mám astma a místo chrochtání pěkně kašlu a vedro prostě nemám ráda stejně tak, jako ho nemají rádi buldoci.

Ale dost k počasí.

Krytí Adélky jsem nakonec o dva dny posunula a poprvé byla krytá v sobotu 28.4. Uvidíme, zda holčina zabřezne, ale pokud nezabřezne, tak zoufalá určitě nebudu. Je to její poslední krytí, tak bych ji asi miminka i přála, ale taky vím, že Adélka nepatří zrovna k nejstarostlivějším maminkám. Prostě přesný opak Sáry.

Taky nás dnes byl navštívit Zorro a byla jsem nadšená, jak má majitelka pejska za tak krátkou dobu úžasně vychovaného a vycepovaného. Říká mu Guliver a Guliver poslechne na slovo a je to prostě úžasné a moc se mi to líbilo. To já bohužel neumím.

Dnes si byla prohlédnout našeho Alexe jeho nová rodina a Alex, který původně měl cestovat do nového domova letadlem, bude mít svůj nový domov prakticky u nás přes pole v jedné malé vesničce.

Máme volnou ještě jednu holčičku, které její původní zájemce dal jméno Angela, ale přezdívku ji dal Žabka. Z rodinných důvodů si bohužel Žabku nebudou moci odebrat, ale Žabka je nádherná  a moc šikovná holčička. Musím přiznat, že je natolik hezká, že jsem si i pohrávala s myšlenkou si ji nechat, ale je to hodně červená a tmavá holčička a já bych si tentokrát ráda nechala do chovu zase nějakou béžovou holčičku. Červenou mám Sáru a Roxanu a tak si raději počkám na štěňátko od Adélky nebo od Naďi.

Aktuality!

26.04.2012 16:40

Dnes plánujeme krytí fenky From-Adéle s našim pejskem Caro Perizu. Pokud vše dobře dopadne, další štěňátka by se měla narodit koncem června.

Do sekce štěňata jsem přidala aktuální fotku vrhu "A 2"

Dopis od paní Moniky, za který moc a moc děkuji.

22.04.2012 12:24
 
Paní Holmanová chtěla bych Vám ještě jednou poděkovat za 
šteňatko Zdeno.
Je úžasnej a Vy jste take užasná a moc Vás obdivuji,
protože jste odchovala tolik krasných AB.
Abych Vám pravdu řekla tak nejsem tip človeka 
který rád čeká a jsem moc štastá,že jsem to vydržela 
a že mám štěňátko právě od Vás:-)
Udo uz pri prvním dni co jsme si ho vezly domu 
tak byl obdivovanej.
V autě byl také moc hodný a s holkama se už také kamarádí.
Tak že Vám můžu řict,že to bude šťastý buldog:-)
a my jsme také šťastný a to díky Vám.
Ještě jednou děkujem a přejeme aby se Vám pořad dařilo:-)
 M.Schiffner

Vrh "Z"

22.04.2012 12:02

V sobotu jsem se rozloučila s poslední holčičkou z vrhu „Z“, pro kterou si přijel pan Jonáš se svojí paní. Naštěstí nebyl doma můj vnuk Lukášek, protože to byla jeho oblíbená  holčička a každý den mě „psychicky týral“ abych mu ji prodala, protože ji opravdu nutně potřebuje k životu, stejně tak jako v minulém vrhu potřeboval pejska Xanta a jsem zvědavá, které štěňátko to bude z vrhu "A 2".

Jsem moc šťastná, že všechna štěňátka se dostala do opravdu naprosto úžasných a milujících rodin. Všichni nový majitelé jsou báječní lidé, se všemi jsem byla po celou dobu od narození štěňátek v kontaktu osobním nebo telefonickém a i po internetu a tentokrát věřím, že v kontaktu budeme i nadále. Odchov štěňátek a jejich odchod do nových rodin si  představuji přesně tak, jak proběhl. Zdravá štěňátka i maminka,  odchov štěňátek bez zdravotních problému a konečně milující rodiny, které se už nemohou dočkat, až si to své mrně konečně přivezou domů. To je přání každého chovatele a to ne jen AB. Ukončení abecedy vrhů  jsem tak  absolvovala s naprostou spokojeností . Všem mrňatům a jejich rodinám přeji nádherný a spokojený život plný krásných zážitků.

Zdeno, Zeusi,Zorro, Zorko a Zuzanko, chovejte se slušně, mějte se krásně a nedělejte mi ostudu. Doufám, že svůj domov z Agátové cesty budete řádně reprezentovat a já na Vás budu pyšná. Všem majitelům děkuji za krásné dopisy, zprávy a zprávičky

V sekci video jsou přidány dvě videa Roxany se štěňátky.

 

Poslední volný pejsek.

19.04.2012 12:50

Z vrhu "A 2" máme posledního volného pejska. Jmenuje se Alex a původně byl taky zamluvený, ale já odmítám posílat štěňátko letecky samotné jako nějaký zavazadlový kufr. A proto je Alex volný a určitě se pro něho taky najde někdo, kdo ho bude chtít, bude ho mít rád a hlavně - přijede si pro něho osobně.

Odchod z domova

18.04.2012 15:49

Tři štěňátka už opustila své rodiště a jak jsem psala už minule, je to tentokrát opravdu k mé velké radosti. Udržet tolik štěňátek v čistotě a mít přehled o každém jedinci jak se chová, co má rád, jakou bude mít asi povahu atp., to je při tomto množství štěňátek velice vyčerpávající, protože péče o štěňátka mi zabere všechen čas a na nějaké pozorování štěňátek už času moc nezbývá.

Vše se už, ale znormalizovalo, tři uličníci jsou v nových domovech a z čeho mám úplně největší radost je to, že jsou všichni nový majitelé naprosto spokojeni a napsali mi výborné reference. V pátek odjede pejsek Zdeno a v sobotu fenka Zorka a můj čas už bude jen pro malá štěňátka, která už vůbec nejsou malá, rostou jako z vody a jsou den ode dne větší a hezčí. Nádherně chodí, dobře baští a co je legrační...výborně štěkají a to je u takových mrňat opravdu srandovní. Stojí to proti mě, vrčí to na mě, štěká a chce si to hrát. Jsou to prostě děti a už aby bylo trochu hezky a mohla jsem je dát ven na zahradu, aby si tam štěňátka mohla pořádně zaskotačit.

Reference naleznete v sekci : o nás - reference.

Omluva

13.04.2012 23:18

Omlouvám se všem, kdo v této sekci netrpělivě čeká na aktuální informace a fotky, ale už mi asi dochází energie, nebo mozkový akumulátor, nevím přesně, ale něco jo. Určitě vydržte, budu se snažit se polepšit. Mláďata vrhu "Z" už mají do nových domovů nachystanou výbavu a už jim budu brzy mávat na rozloučenou a věřte nebo ne, ale tentokrát budu skutečně ráda. V osmém týdnu je naprosto normální, že dochází k hlasitým šarvátkám a já jsem zvyklá je usměrňovat tleskáním rukou, když už se domnívám, že už toho je příliš. Poslední dny  tleskám rukama poměrně často, dokonce mi hodně pomáhají i vnuci a připadám si jak zaplacený komparz. 

Ještěrky z vrhu A2 jsou zase pěkné vleztlamičky, ze své bedny si vylezou kdy se jim zachce a věčně to hledám po bytě. Jsou, ale naprosto úžasný jak ve 3,5 týdnech dokážou nádherně chodit a vnímat a jak jsou dokonale chytrý. Včera za jednou holčičkou, co se ji bude říkat Matylda přijela návštěva- její budoucí rodina. Matylda si mazlení naprosto užívala, moc dobře věděla jak je středem pozornosti a jak jsou z ní všichni nadšený. Potom jsem domů pustila Růženu-maminku. Matylda začala v náručí ječet jako pominutá, protože ucítila mámu a nechtěla přijít o čerstvou cisternu. Je to opravdu neuvěřitelné, jak ta malá mimina vše cítí a vnímají. A to si někdo myslí, že buldok je tupec. Škoda že se nedá měřit IQ u pejsků. Anglický buldok by možná hodně lidí překvapil

Velikonoce u nás

08.04.2012 22:42

Velikonoce se u nás nedrží. Přesto si naše malá štěňata užívala hodně sváteční pohodu. Starší štěňata dnes měla výlet autem k panu veterináři a čekala je kontrola vrhu, očkovaní a tetování. Vše jsme perfektně zvládli a fotky vrhu "Z" jsem přidala do sekce "štěňata".

Sem přidávám malá štěňata z vrhu "A 2".

Moje zlatíčka !!

05.04.2012 00:59

Mé rozhodnutí o tom, štěňátka už budou v obýváku se Růžena rozhodla sabotovat. Dává mi hodně silně najevo, že tohle jsem fakt už přehnala a že chce být i nadále v noci v mé ložnici...a vlastně i přes den. Troufám si říci, že má přítomnost ji těší více než její vlastní děti a neustále se dožaduje zdolat území v ložnici a to bez ohledu na to, že v obýváku řvou její vlastní děti. V současné době spolu bojujeme o tom, která z nás boj vzdá dříve. Doufám že vítěz budu já, ale jistá si tím fakt moc nejsem :-(

<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>