Další kauza....

26.09.2016 14:14

V našem světě je mnoho dobra, ale i zla. Jsou dobří lidé, ale jsou i chamtivci, závistivci a opravdu zlý lidé...občas mi připadá, že těch zlejších je čím dál více. Mám již něco odžito a tak si nad vším, co se děje kolem nás nejdříve přemýšlím a teprve potom hodnotím. V neděli se mi se všech stran rozdrnčel 

fon a bylo mi sděleno, že je odhalena další množírna psů u nás....zveřejněna v TN a v pořadu Střepiny. !!!!!!

Jsem pejskařka tělem i duší a tak jsem si samozřejmě zmíněné pořady vytáhla z archívu. Neznám zmíněnou chovatelku jen její jméno mi je známo. Uvedené záběry skryté kamery jsou opravdu dosti otřesné, ale rozhodně mě nepřesvědčily, že skutečně jsou z oné chovatelské stanice.....tak Babo raď, co je pravda ???? Záběry s chovatelkou, za kterou je čistý dvorek a cca tři desítky různých pejsků, kteří na mě nepúsobyli jako týrané, nemocné či podvyživené jsem spíše hodnotila jako obdiv, že tam mohou společně pobývat a nezabít se :-) Domeček krásný, upravenený....žádný velkokapacitní kravín. Pravda je, že bych asi tolik pejsků v sousedství mít nechtěla...tato malá plemena jsouštěkaná až hrůza a já jako chovatelka buldoků na štěkot moc nejsem zvyklá....ale to nebylo smyslem reportáže. Jistý pan Daniel tam sděloval, že u chovatelky byl viden chromý pejsek....a nemocné oči u pejsků. Ale už nesdělil, kolik let bylo chromému pejskovi a kolik let bylo ostatním nemocným psům. Oční vady u starých mopsů a pobných plemen nelze úspěšně léčit a neznám ani přesnou dg.chromého psa....pokud se to vůbec zakládá na pravdě. V sousedství jsem vidívala loveckého starého psa, který přišel o nohu. Přesto bylo na majitelích vidět, jak mají svého "starce" i přesto moc rádi. 

Množení psů a jejich držení v nevyhovujících podmínkách je samozřejmě trestuhodné, ...ale,...ale... je to skutečně tak ? Jak zjistíme, že se skutečně jedná o pravdu a ne jen o pomluvu, podvrh..vyřizování účtu atp.??? 

V souvislosti s touto kauzou jsem se zamyslela nad tím, jak by někdo mohl zneužít návštěvu u mě. Návštěvy mé CHS samozřejmě jako řádná chovatelka umožňuji a zájemci o štěňátko se na své zazálohované štěňátko jezdí pravidelně dívat mnohdy od narození až do odběru. Nejsem množitelka, letos mám zapsaný jeden vrh. Vlastním dva krycí psy a tři chovné feny. Krycí pejsky nikde neinzeruji na krytí...prostě na miláčkách nemám založen kšeft, mám je jen pro své fenky. Pro chov mám ideální podmínky, vlastním dva domy se zahradou, pejskové mají svůj vlastní vytápěný domeček a dva vlastní velké mrazáky nabušené masem. Na druho stranu na jedné feně opravdu chov nezaložím a proto mám tři a jednu mladou, prozatím neuchovněnou. Ale mám jich tolik, kolik zvládnu a o kolik pejsků stačím pečovat. Přiznám se, že do práce bych opravdu chodit nemohla...neodjíždím nikdy nikam ani na noc a to už 20 let.

Ale současně zde návštěva může vidět i dvě staré šicky...slepé, hluché, bez zubu a aby ne!!! Megyně už táhne na 17 rok...což je neuvěřitelné a její dceři Barboře bude 14 let. Už jsem zde o nich párkrát psala a Megynu podezřívám, že je dokonce nesmrtelná :-). Lidičky...přeci je nemohu odvézt na veterinu a nechat je uspat !!! Mám je moc ráda,prožívají u mě velký kus života. A že mají zakalené oči...no, je to žel důsledek stáří a mě je 55 let a bez brýlí už nevidím ani na písmenka. A občas, když mě chytí záda, tak se belhám jako stará babička. 

Nikdy nevím, koho si pustím do domu a kdo má na knoflíku skrytou kameru....ale chci napsat, že někdy něco nevypadá tak, jak ve skutečnosti je. To, že zde může někdo vidět pohublejší Megynu neznamená, že je týraná. Baští výborně...jen je příliš stará a má rekordní věk. Řada jejich potomků již je dávno v psím nebíčku. 

Mé životní krédo je: přej a bude ti přáno !!! Ať má každý pejsků kolik chce...pokud je všechny zvládné, nebo na to má lidi, kteří se o ně postarají a pejskové nejsou týraný, neobtěžují své okolí atp.....je to jeho věc. Ale mediální pomsta je strašná a jen těžko se lze bránit, pokud není pravdivá.