Info o novinkách u nás.....

01.08.2015 13:38

O narození štěňátek jsem již informovala... foto viz níže. Dorotka je maminkou poprvé a musí se tedy toto povolání naučit, ale dost mě překvapuje, jak se sama okamžitě ujala čistění štěňátek....u buldoků docela vzácné, alespoń moje fenky tuto záležitost vždy nechávaly na mě a když jsem jim zadní stranu štěňátek neustále cpala k držtičkám a tvrdila jsem jim, že to je prostě smlouva s přírodou a že to dělat musí, tak se jim z toho opravdu zvedal kufr....Tak jsem prostě zvyklá, že tuto aktivitu pravidelně vykonávám za ně. Dorotka patrně bude vzorná máma, protože ihned se je chopila čistit a dnes, když jsem ji přeci jen začala pomahat, tak mi málem sežrala z ruky i vlhčený ubrousek :-)

Na druhou stranu její přirozené pudy..... na buldoka skutečně až nezvyklé, mi možná přidělají i starosti...neboť na to nejsem zvykla. Mám zde stařičkou fenku plemene shih-tzu, Megynu ...bude ji 16 let, je to požehnaný věk a ona je až na to, že je úplně slepá a hluchá zdravá a bezproblémová. Dorotka mi po ní už 2x "vystartovala" a to nevidím ráda. Megyna ji nechce obtěžovat, ani ji brát štěňata...ona je zde prostě zvyklá se zde pohybovat po paměti a už ani to ji nejde, neustále naráží do zdí,spolu se srazíme 15x za den, netrefí už občas ani ven ani dovnitř, padá mi do bazénu atp....prostě je to starost navíc ji hlídat, je to hodně stará paní, ale velice dobrý pes. Opravdu by se mi velice nelíbilo, kdyby ji měla Dorotka ublížit a tak jsem stále ve střehu.Megyna už cítí, že brzy přijde její čas a vyhledává moji přítomnost. Kde sedím já, tam si ustele...pokud mě doma necítí, když například jedu nakoupit, tak proštěká celou dobu, co jsem pryč a leze tím rodině dost na nervy.....prý si ji mám všude brát sebou :-) Naštěstí z domova moc často neodjíždím. Samozřejmě vím, že není nesmrtelná a že její čas se opravdu blíží,tak to je, ale nerada bych ji našla utopenou v bazénu a nebo pokousanou od buldoka.

A tak se skutečně nenudím, jsem obrovsky unavená a bude huře...protože do týdne očekávám štěňátka ještě od Roxany. Holky mě vůbec neposlouchají, neustále jim opakuji, že mají hárat tak nějak postupně, abych toho neměla moc najednou..a že rodit v době, kdy mám neuvěřitelnou úrodu meruněk a musím ke všemu zavařovat okurky...tak že to je pomalu trestný čin. Jsou tvrdohlavé, bezcitné a dělají si to po svém a nebo jsou hluché a nerozumí mi.Nic méně ze štěňátek mám obrovskou radost, je to vydařený vrh, zatím je vše jak má být a štěňátka jsou jako vždy nádherná.