Jak je to s tím pláčem při odcházení štěňátek.....

13.03.2016 22:07

Hodně lidiček se ptá, jak dokážu prodat tak kouzelná štěňátka, která si  hezky vypiplám a vymazlím...a že oni by si je domů vzali všechny a že je to nádhera .....atd..atd.

Tak jen pro informaci jak my chovatelé fungujeme :-) Tedy...alespoň já a budu psát sama za sebe. Narozená štěňátka jsou malinkatá stvoření, která by bez mojí  pomoci  a pomoci maminky samozřejmě nepřežila. Tam to máme rozdělené tak 50:50 a ta matematická úměra se tam tak trochu posouvá...podle toho, jak vzorná je matka, která tu drobotinu porodila. Já svoji práci kolem štěňátek dělám velice ráda...což se někdy...naštěstí vyjímečně nedá říct o rodičce, ale samozřejmě vím, že ta něžná malinkatá a bezbranná stvořeníčka hodně rychle vyrostou, budou mít zoubky, hlasivky, temperament a kreativní nadání...a že si je prostě stejně všechny nenechám a tak k tomu i přistupuji. Jelikož zde odchovávám skutečně velmi nadaná štěňátka.... co se jejich kreativity a šikovnosti týká...tak už to potom jde celkem snadno...a většinou kolem osmého týdne můj mateřský hormon má klesající tendenci...a pokud je hodně silný vrh, tak si troufám říct, že můj hormon mateřství a štěstí klesá ještě dalece před osmým týdnem a přechází do obyčejné starosti  zodpovědného chovatele...a opravdu pomalu ani nemáte čas, aby se Vám tetelilo srdíčko při pohledu na potomky a už vůbec není čas na slzy při pomyšlení,....že jednoho dne odejdou.

Pro názorný příklad přikládám fotto. Pokud se štěňátka několikrát za den proběhnou po celkem prostorném domě a nadělají vám během 20- ti minut takovou "paseku", kterou musíte uklízet cca 90 minut....tak na nějaké smutnění, že brzy odejdou...opravdu není čas. Jste rádi, že ty blechy najdete, pochytáte...naházíte do klece a oni se na vás potom dívají naprosto nevinně....že oni si přeci jen chvilku  "hráli". Připravíte jim čistou ohrádku...vypustíte je z klece a pokud jste si čistě vystlanou ohrádku nevyfotili...tak máte prostě smolíka...protože ta čistá nezůstane ani minutu. Ale tohle vše k chovu patří...já to vím a s pokorou přijímám a dokonce i s láskou dělám....a tak si myslím, že to je správny.