První den.

21.03.2012 23:23

Navzdory mému zdravotnímu stavu se štěňátkům daří skvěle a doufám že to tak zůstane. První den máme úspěšně zvládnutý.Onemocněla jsem opravdu hodně šílenou virozou, včerejší den, ještě před porodem jsem trávila na poliklinice na ORL atp. a ani dnes mi není lépe. Omlouvám se proto, že informace nejsou podrobnější, ale spíše se divím, že to ještě všechno zvládám.

Miminka jsou úžasná, moc hodná a spokojená. Máme za sebou první vážení a váha je od 33 - 45 dkg, což při tak velkém počtu je velice slušné.Smolka nám taky zdárně odešla, tu já nemám vůbec ráda a snažím se, aby štěňátkům odešla co nejdříve a neudělala jim trávicí problémy.

Růžena, jak já říkám Roxaně, je taky velice hodná a starostlivá máma. Růžena je zkušená matka a když vidí, že miminka jsou napitá, v teple a v pořádku, tak si vyleze z bedny, lehne si mimo bednu a začne pořádně zařezávat a chrápat, až drnčí i skříně :-) Myslím, že v bedně se bojí tvrdě usnout a v tom je stejná jako já. Když už mi únava pokládá hlavu a zavírají se mi roletky, pěkně miminka naskládám do bedýnky, dám si je vedle sebe na postel a teprve potom se v klidu na 2 hodinky prospím. Když se vzbudím až za 3 hodinky, všechna štěňátka jsou živá a ještě nikdy mi hlady neumřela. Je to lepší, než zariskovat, usnout a mezi tím Vám fena zalehne štěňátko. Zlobit by se na ni člověk nemohl. Osm dětí je osm dětí a uhlídat se nedají, fena je po narkóze  unavená a vyčerpaná a málér může být hned. Dělám to takto už dlouho a myslím to vyhovuje fenám taky, protože mi do postele nelezou a nehledají štěňata a pěkně v klídku se prospinkají a potom jde zase všechno lépe. Když mají mrňousové hlad, tak mi u ucha začnou řvát a já chtě nechtě je musím k mamince naskládat.

Ozvu se až budu mít další informace a bude mi trochu lépe. Zdravím všechny příznivce a děkuji za gratulace!!