Zázraky se opravdu dějí.....

15.11.2015 04:56

Ano, opravdu už věřím na zázraky a pod to se mohu klidně podepsat!!!! Nejsem ani mladá, ani hloupá ženská a v chovu buldoků už mám opravdu dost slušné zkušenosti,....ale po dnešním dni nevím...nevím...prostě jsem začala věřit na zázraky :-)

Emilka zabřezla a po celou dobu březosti byla tak nějak  v pohodě. Tedy v pohodě byla určitě...jen mi lezla na nervy a to s tím, že spala a pobývala z 90 % venku. Je sice poměrně teplý a slunečný podzim, ale měla jsem pocit, že tráví dny i noci venku a vůbec nechodí do domečku do své ložnice. Dokonce jsem několikrát zkontrolovala i její lítačky, zda jsou v pořádku, ale v pořádku byla. Taky Emilka mimořádně málo baštila. Je to fena, které poměrně dost papáníčko chutná. Je odchovaná u mě, ale téměř do dvou let žila jinde a podařilo se mi ji koupit zpět, když ji bylo cca 22 měsíců a na můj vkus byla hubená a špatně živená. Když se  "vrátila´" zpět do svého rodiště, tak dohnala vše, co v minulém domově neměla a stala se z ní nádherná fenka, kterou jsem uchovnila.

S určitým předstihem před porodem si beru feny domů a to z důvodu toho, abych je měla na očích, abych jim zajistila větší pohodlíčko a abych je měla prostě víc na očích. Emilka byla naprostá pohodářka a každý den se mnou chodila úplně v pohodě na procházku kolem domu do poslední chvíle...schody vyběhla, jakoby ani nebyla březí, nestěžovala si a ani nepůsobila dojmem, že už je z březosti úplně otrávená a unavená. Naopak...byla velice temperativní a veselá. To u fen nebývá zrovna zvykem a poslední dny bývají protivné, unavené až utahané...líné a protivné...což jim samozřejmě toleruji a snažím se jim zajistit co nejvíce pohodlíčka...prostě i svoji peřinu bych jim klidně půjčila :-)

Emilka neměla zrovna nějaké max bříško...měla ho takové souměrné na obě strany a když se mě někdo zeptal, kolik si myslím, že bude mít štěňátek, tak jsem jim jen odvětila, že nevím, že na sono nechodím a nechávam se překvapit a že mi je úplně jedno, kolik jich bude mít, ale hlavně ať jsou zdravé a Emilka taky. Sama jsem si samozřejmě tak nějak říkala, že buď bude mít 4 normální, nebo 6 menších. Opravdu se to nedá ani po létech zkušeností odhadnout. Mohou být štěňátka malá, nebo velká, nebo může být hodně plodové vody atp.

Dnes nastal den D. Teplota klesla pod 37 a Emilka odmítla i masové lahůdky,jako pečenou svatomartinskou husičku včetně jatýrek. Jelikož to byl 63 den od krytí, tak jsem s klidně císaře objednala, protože to opravdu nemělo cenu čekat na další příznaky.

Pan doktor se vždy jen tak ...aby se neřeklo zeptá, zda to mám dobře spočítané. Ano, mám. Jsem už sice poslední dobou trochu senilní, ale do 63 ještě počítat umím.

Pro první štěňátko si vždy chodím já a v pleně si ho odnáším a na stole si ho oživuji atp. Další mi  už nosí manžel, nebo dcera...či jiný pomocník, kterého u císaře potřebuji. První štěně bylo opravdu nezvykle malinké. Pan doktor se podivil a já taky...druhé štěně opět malinké...už se mi chtělo omdlévat...Proboha!!! to není možné...přeci poznám kdy chce fena rodit!!!!! Ale štěňátka byla hotová, hned zrůžověla a ječela jak o závod. Příbývalo další a další...Už jsem je neměla ani kam dávat...nestíhala jsem je ani počítat a odhadovala jsem, že už jich mám na stole cca 7 a volám na doktora : Je tam ještě něco ???? A pan doktor odvětil....teď jdu na druhý děložní roh...a manžel mi nosil další a další mimina. Už jsem křičela : to není možné !!! to tam snad máte pod stolem ještě jednu fenu ne? Prostě jich celkem bylo 11.

Ještě nikdy jsem neměla ve vrhu 11 štěňat. Měla jsem jich maximálně 10, ale domů jsem si nikdy víc jak 8 štěňátek nepřivezla....prostě bylo třeba nějaké neživotaschopné, nebo mrtvé.

Tahle malá Emilčata jsem domů přivezla všechna. Některá jsou ve velikosti jorkšíráka, ale rvavost do života mají vskutku velkou. Kdyby mi někdo odpoledne řekl, že Emilka má v sobě 11 štěňat, tak se mu vysměji do tváře.

Jedno ale přiznám. Velkou radost z toho nemám. Byla bych raději, kdyby bylo 6 pěkných a velkých štěňátek. Tahle jsou opravdu malinká a koukají z toho jen problémy a starosti především pro mě. Tak nám lidičky držte palečky...ať to DÁME!!! Já i ta mrňata.