Štěňátka - 8 dní

28.02.2012 23:23

Všechna naše štěňátka se mají skvěle, jsou plně kojená a Sára je úžasná maminka. Přesto, že se jedná o její první vrh,tak se vše naučila bez problémů, všechna štěňátka pečlivě čistí a vzorně se o ně stará. V krmení je sice hodně vybíravá a nejraději by baštila jen syrovou svalovinu, ale tvaroh a mléčné výrobky, které ji musím tím pádem dávat lžící přímo do tlamičky sice spolkne, ale netváří se moc nadšeně. Ale jsem spokojená i tak. Mám tady i takové feny, že to nespolknou ani za nic a než naberu druhou lžíci, tak mi drahého smetánka pěkně "vyflusnou" na zem.

Sára beze sporu bude patřit k nejlepším fenám, co se odchovů a štěňátek bude týkat. Je neuvěřitelné, jak nejprve kouká do porodní bedny, ze které strany asi tak by bylo nejvhodnější vstoupit, aby neublížila miminkům. Štěňátkům se umí natočit tak, aby mimina měla co nejlepší přístup k "cisterně" a mohla bezproblémově "tankovat".

Je to moje šikovná holka a zvládá to všechno velice dobře a ušetřila mi spoustu práce. Štěňátka mají průměrný denní přírůstek cca 7-8 dkg, což je výborný. Dnes dvě štěňátka už prokoukla a už to bude všechno o moc veselejší. Z morčátek se pomalu budou stávat malinký buldoci :-)